Porti batante

Sisteme Porti Batante

porti batante

Sistemul de porți care efectuează manevra de deschidere, implicit cea de închidere, pivotând în jurul unui punct fix, constituit dintr-un ansamblu de lagăre, balamale, etc., poartă denumirea de porți batante sau pivotante.

Ca mijloc de acces poarta batantă este o soluție uzuală. Aceasta poate fi, din punct de vedere constructiv, confecționată dintr-un singur canat sau din două canate.

În mod uzual porțile batante se deschid înspre interiorul propietătii, curții. Acest lucru implică necesitatea unui spațiu aferent mișcării de deschidere.

În cazul în care acest spațiu este limitat, soluțiile pentru instalarea unui sistem de porți sunt limitate la urmatoarele variante: se va face montajul porților cu deschidere spre exterior, acolo unde deschiderea nu implică pericole pentru trecatori, bicicliști sau autovehicole, sau se va face montajul unor porti batante cu sistem de deschidere prin pliere, reducând spațiul necesar deschiderii la jumătate.

În principiu porțile batante pot fi construite dintr-o structură ușoară; lemn, aluminiu, țeava subțire, cu foi aerisite care permit trecerea usoară a aerului, sau foi pline, înfundate.

De asemenea poarta poate fi construită dintr-o structura grea, rigidă (cu elemente din fier forjat) cu ante aerisite, care reduc rezistenta la vânt și ante pline (exemplu fier forjat cu policarbonat aplicat sau poartă acoperită cu tablă).

Ca idee generală, portile se construiesc în funcție de necesitate și utilitate.

Sistemul clasic de porți batante este constituit din antă sau antele porții, sistemul de pivotare și mecanismul de închidere, zăvorâre.

Sistemul de poartă batanta cu deschidere prin pliere este constituit din antă sau antele porții, sistemul de pivotare, sistemul de pliere al canatului sau ale canatelor porții si mecanismul de închidere.

Sistemele de automatizari pentru porti batante/pivotante

Pentru alegerea unui sistem de automatizare ideal pentru poarta dumneavoastră, este necesar să cunoaşteţi dimensiunile și greutatea canatului, robusteţea ansamblului de stâlp – canat, materialul din care este confecţionată și tipul de poartă; aerisită sau plină.

 

Detalii despre automatizari gasiți în acest articol.

Un comentariu la „Porti batante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =